afbeelding van 3 printers bij nexio computers

 

 

Er zijn vier categorieën laserprinters op de markt:

 

Printen in zwart-wit (ook wel monochroom genoemd)

  • Laser Printer - alleen printen - Prijzen vanaf € 59,-
  • Laser Printer - incl. kopiëren - Prijzen vanaf € 125,-

 

Printen in vier kleuren

  • Laser Printer - alleen printen - Prijzen vanaf € 150,-
  • Laser Printer - incl. kopieren - Prijzen vanaf € 250,-

 

 

 

afbeelding van een Dell Laserprinter

Er zijn werkelijk honderden modellen op de markt in prijs variërend van vijftig euro tot ver over de duizend euro. Het is vrijwel onmogelijk om een concreet advies te geven zonder informatie over het type gebruik. 

 

Vraag je zelf dus eerst af, of je alleen zwart-wit hoeft te printen, of ook in kleur. Vervolgens of je alleen wilt printen of ook wilt kunnen kopiëren. Dan heb je in ieder geval een indicatie in welke (prijs)categorie je terecht komt (let wel, vanaf-prijzen).

 

De modellen die wij het meest verkopen, liggen voor Z/W tussen de € 75,- en de € 200,-. Voor kleur tussen de € 150,- en € 500,-. Of je voldoende hebt aan een instapmodel, of beter voor de wat zwaardere modellen kunt kiezen, hangt af van de oplages die je maakt. Hoge printvolumes op jaarbasis vereisen natuurlijk een zwaardere kwaliteit dan lage printvolumes.

 

 afbeelding van de denker van Rodin en twee Laser Multi Functionals

 

Wanneer je er niet meer uitkomt en je wilt toch graag concreet weten welk type laserprinter het beste ingezet kan worden bij jouw printvolume, kun je beter naar ons toe komen. Je krijgt duidelijkheid over de aanschafprijs en de kosten per jaar. Verdeeld in vaste lasten (afschrijving en onderhoud) en variabele kosten (toner verbruik).

 

 

Vraag ons om advies uit te brengen. Je krijgt snel en duidelijk antwoord op de vraag wat je het beste kunt doen.
Ongeacht of je nou veel, of weinig print. Kom langs, of bel ons: 050 - 20 111 10

 

Heb je slechts een simpele laserprinter nodig? Ook dan zijn er nog vele opties en geven we je graag advies over welk model het beste past bij jouw print/kopieerbehoefte. We hebben al een Laser Printer voor € 59,-. En een Laser Copier voor € 99,-. Ook daarmee bespaar je al op je jaarlijkse printkosten. Eerst even rondneuzen? kijk dan in onze webshop.

 

Welk merk?

 

HO business parttner logo

HP is marktleider op dit gebied. Heeft ook het grootste assortiment. HP richt zich wel steeds meer op het bedrijfsleven. HP laserprinter/copiers gaan probleemloos om met de zwaardere afdruktaken (groter geheugen, grotere cartridges, robuuster/stabieler binnenwerk). Heb je een wat zwaarder model nodig, dan is HP zeker een aanrader. Desalniettemin levert ook HP al een kleurenlaser printer voor € 139,-

  

 


 

afbeelding van de 
logo's van Brother en Samsung.

Brother en Samsung hebben een iets bescheidener assortiment, maar bedienen zowel de grotere- als de kleinere gebruiker. Ze concentreren zich iets minder op het grotere MKB (Midden- en Klein Bedrijf), maar mikken meer op de Small Office-Home Office markt. Daardoor hebben Samsung en Brother een groter aanbod aan betaalbare modellen voor consument en de Small Office markt.