Einde ondersteuning
Windows 8 en 8.1

Einde ondersteuning van Windows 8(.1): Wat betekent het voor mij?

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de ondersteuning voor Windows 8 en 8.1 op 10 januari 2023 gestopt is. Dit betekent dat Microsoft geen beveiligingsupdates, technische ondersteuning of ondersteuning voor problemen meer zal bieden voor deze besturingssysteemversie. Hoewel Windows 8.1 nog steeds zal werken, zullen gebruikers zonder beveiligingsupdates blootgesteld zijn aan beveiligingsrisico’s, waaronder virussen en malware.

Hoe nu verder?
Als je nog steeds Windows 8 of 8.1 gebruikt, is het een aanrader om een upgrade uit te gaan voeren naar Windows 10. Dit biedt niet alleen een verbeterde beveiliging, maar ook nieuwe functies en verbeteringen. Soms is er een kans dat de upgrade naar Windows 10 niet meer kan wegens verouderde hardware. In dat geval moet je overwegen om een nieuwe computer te kopen die reeds is uitgerust met de nieuwste versie van Windows.


Je kan het ook zelf aanpakken. Het upgraden naar Windows 10 is in principe een eenvoudig proces. Als je een licentie voor Windows hebt, kan je een upgrade uitvoeren naar Windows 10 door het nieuwe besturingssysteem te downloaden en te installeren via de Windows Upgrade Assistant. Het is wel zeer aanbevolen om een back-up te maken van uw bestanden voordat u begint met de upgrade, om te voorkomen dat u bestanden verliest tijdens het proces.

Lukt het niet om te upgraden naar Windows 10 of weet je niet hoe het moet? Dan kan je altijd bij ons terecht. Wij kunnen de upgrade voor 99 euro voor je uitvoeren. Een afspraak maken is niet nodig. Je kan je apparaat in de ochtend brengen en dezelfde dag weer ophalen. Het upgraden duurt ongeveer een dag. Liever toch een afspraak maken? Dat kan: 

Wil je er altijd zeker van zijn dat je computer als een zonnetje draait? Bekijk dan eens ons Computer Thuishulp onderhoudsprogramma. Met dit programma krijg je heel veel voordeel op bezoeken aan huis, krijg je gratis onderhoud en zorgen wij ervoor dat je PC of laptop altijd gezond blijft en dus langer werkt. En dat alles gebeurt bij je thuis.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

Groet,
Team NeXio 

Herman
Gert
Ruben
Colin

Schuiven naar boven